Continurooster / schooltijden / vakanties en vrije dagen

Op Jenaplanschool De Mijlpaal werken we met een continurooster. Dit betekent dat we een doorlopende lesdag hebben van 8.30 tot 14.30 uur. Alle kinderen blijven tussen de middag op school eten. Zij eten met de leerkrachten in eetgroepen die regelmatig van samenstelling wisselen. Zo leren ze anderen kinderen kennen en komen met elkaar in gesprek. Na het eten spelen de kinderen zoveel mogelijk buiten. Een werkgroep bestaande uit enkele leerkrachten zorgt regelmatig voor nieuwe spelimpulsen. Door het eten en spelen tussen de middag bewust te begeleiden, stimuleren we de sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Gezonde voeding.

Het overblijven tussen de middag is onderdeel van het dagprogramma. Vanzelfsprekend brengen we daarvoor geen kosten in rekening. Voor de lunch nemen de kinderen van thuis een lunchpakketje mee. Voor het ochtendhapje nemen ze fruit mee. Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben we in ieder geval onze vaste fruitochtend. Dit wil zeggen dat alle kinderen in de kleine pauze alleen fruit of groente eten. Wij adviseren dringend om de kinderen een gezonde boterham mee te geven en geen koek, snoep en/of frisdrank. Regelmatig vestigen we de aandacht op dit onderwerp door foldermateriaal mee te geven, ouders/verzorgers aan te spreken en in de nieuwsbrief te herinneren aan de afspraak.

Onze schooltijden:

• maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur
  • op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur, waarbij de kinderen van groep 1/2 ook op woensdag naar school gaan.

Vakanties en vrije dagen 2018-2019:

• herfstvakantie:        15 oktober t/m 19 oktober 2018
  • vrije dag:                   06 december 2018