Ouderraad

De Mijlpaal staat bekend om haar vele leuke, sportieve, leerzame, culturele en feestelijke evenementen. Bijzondere activiteiten waarover leerlingen nog lang napraten. Een belangrijk deel van het succes van deze activiteiten is te danken aan de inzet van de ouderraad.

Op de Mijlpaal hebben we een actieve en betrokken ouderraad. Vaders en moeders die zich in hun vrije tijd inzetten voor de school en de leerlingen. Zij ondersteunen het team van de Mijlpaal bij het organiseren en uitvoeren van allerlei activiteiten: onder meer schoolreisjes en excursies, schoolkampen, een sinterklaas- en carnavalsviering, lente- en winterfeest, sportdag en de open avond. Ook coördineren ze jaarlijks de schoolfotografie, een thema-avond en de deelname aan de avondvierdaagse.

De leden zorgen voor een begroting, beheren de uitgaven en stellen in samenspraak met de school en de ouders de kamp- en ouderbijdrage vast. Deze ouderbijdrage wordt gebruikt voor de activiteiten die buiten het normale lesprogramma vallen, zoals sinterklaascadeautjes, klus- en knutselmaterialen, vervoer bij schoolreisjes en excursies en locatiehuur bij bijzondere activiteiten. Andere ouders worden natuurlijk niet vergeten: zij worden uitgenodigd hand- en spandiensten te verrichten en kunnen rekenen op gezellige informele bijeenkomsten, zoals de kerst- en eindejaarsborrel.

Met hun enthousiasme weten de ouders van de ouderraad, samen met de leerkrachten, steeds weer met verrassende ideeën te komen. De school is dan ook erg blij met zo’n actieve ouderraad.

Wilt u eens een vergadering bijwonen? Dat kan. Als u dat wilt, kunt u ook de notulen inzien. Neem voor meer informatie concact op met de ouderraad via: ouderraad@obsdemijlpaal.nl