Kinderen bieden eerst ei aan.

Sinds het begin van deze maand is onze school uitgebreid met enkele kippen en konijnen. De dieren hebben het erg naar hun zin, al na een paar dagen werd het eerste ei gelegd. Zo’n eerst ei is een belangrijke gebeurtenis. Het ei werd mooi verpakt en voorzichtig vervoerd naar het gemeentehuis. Joep, Linde, Joost en Wouter boden het eerste ei aan, aan Dhr. Pero, wethouder van onderwijs.  Mees heeft foto’s gemaakt van deze gebeurtenis.

Foto eerste ei naar de wetlhouder 3-3-16

Het eerste ei    Onze krielkippen

De kinderen van de bovenbouwgroepen nemen de dagelijkse zorg voor de dieren op zich. Op deze manier leren zij wat de dieren nodig hebben aan zorg. Daarnaast leren ze in onderlinge samenwerking wat het betekent om verantwoordelijk te zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van kinderen, dit vergroot hun zelfvertrouwen.

DSC_0243 De konijnen

Konijn 2  Konijn 1

Wilt u de beestenboel op De Mijlpaal ook eens bewonderen? U bent van harte welkom om eens langs te komen of onze open dag op 29 april te bezoeken. U kunt dan meteen ook zien hoe wij het verdere onderwijs op school vorm geven. Wij leiden u graag rond! Een afspraak kunt u maken via info@obsdemijlpaal.nl of telnr: 040-2952279

Artikel DNK eerste ei  Berichtje in de Nuenense Krant van 10 maart 2016