Windkracht

Vanaf jonge leeftijd verkennen kinderen nieuwsgierig en doelgericht hun wereld. Ze zetten al hun zintuigen in en doen ervaringen op; ze leren de wereld om hen heen steeds beter kennen. Ze leren nadenken over hun ervaringen en gaan zichzelf vragen stellen. Iedereen kent wel de hoe-wat-en-waarom-vragen van kinderen. Het is deze nieuwsgierigheid die wij koesteren als belangrijke motivatiebron van onze leerlingen om te ontwikkelen en te leren. Die nieuwsgierigheid willen we vasthouden, stimuleren en prikkelen.

windkracht 3  windkracht 7

Op basisschool de Mijlpaal doen we dat via de weg van het Onderzoekend Leren. Een rijke, natuurlijke leeromgeving draagt daar aan bij, daagt de kinderen uit tot spelen en ontdekken. Het project Windkracht maakt het mogelijk om de buitenomgeving zo in te richten dat kinderen vanzelfsprekend, al spelend, de concrete wereld ervaren.

Windkracht2