De Mijlpaal in beeld

Op De Mijlpaal wordt van veel activiteiten foto’s en beeldmateriaal gemaakt. In het fotoarchief of op onze Facebook pagina kunt u hiervan de foto’s bekijken. Hieronder kunt u een aantal filmpjes bekijken die van verschillende onderwijsmomenten gemaakt zijn.

Nieuwbouwberichten december 2017

In het project Kinderboekenweek hoort een gruwelijke enge dans. Na twee dagen van dansworkshops staat er dan een presentatie, gedanst door alle kinderen van de school, waar we super trots op zijn.

Naamgeving nieuwe school in Nuenen West; bericht ED 29-9-17

Artikel DNK eerste ei berichtje uit de Nuenense Krant 10 maart 2016

Onderzoekend leren tijdens het project “de uitvinders”.

Onderzoekend leren in groep 3-4 van de Zwelgjes

Een aantal keren per jaar bieden we schoolbreed een cyclus met creatieve workshops aan. Tijdens deze workshops maken de leerlingen kennis met allerlei creatieve werkvormen: van beeldende kunst en fotografie tot dans, muziek en expressie. Aan het einde van een cyclus tonen de leerlingen hun resultaten tijdens een expositie en\of voorstelling. Via de LON is een filmpje te zien over het rakket bouwen; klik op onderstaande afbeeling om het flimpje te bekijken.

Creamiddag

Klik op onderstaand afbeelding om een filmpje te bekijken dat gemaakt is groep 1-2 tijdens de lessen natuur en techniek bij de kleuters, “het project water”.

Natuur en techniek bij de kleuters

Onderzoekend leren, tijdens deze lessen hebben de kinderen in groepjes gewekt met licht en schaduw. Klik op onderstaande afbeelding om het flimpje te bekijken.

Natuuronderwijs groep 3-4